Mateusz Torbicz

Z Lublinem związany jestem od zawsze. Tutaj się urodziłem, tutaj dorastałem i tutaj postanowiłem pozostać. Pragnę, by Lublin i region rozwijały się dynamicznie.
Mam 25 lat. Ukończyłem studia historyczne na Uniwersytecie Marii Curie - Skłodowskiej. Mimo, że jestem osobą młodą, mam doświadczenie w działalności publicznej. Od lat działam aktywnie w Federacji Młodych Socjaldemokratów, najpierw jako sekretarz, a potem przewodniczący w naszym województwie, jestem również przewodniczącym koła studenckiego SLD im. Stefana Okrzei. 16 Lutego 2012 roku zostałem wybrany ponownie na to stanowisko. Obecnie pełnię również funkcję przewodniczącego Rady Miejskiej i wiceprzewodniczącego Rady Wojewódzkiej FMS. Jestem także członkiem Rady Miejskiej i Zarządu Miejskiego SLD w Lublinie.
      W 2012 roku dołączyłem do Stowarzyszenia Ordynacka.
Znam dobrze problemy Lublina, dlatego w 2010 roku postanowiłem kandydować do Rady Miasta Lublin. Startowałem jako vice lider listy z drugiego okręgu wyborczego – LSM, Rury, Konstantynów. Kolejnym etapem mojej kariery był start w wyborach do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Lubelszczyzna powinna mieć silną i zdeterminowaną reprezentację polityków w regionie. Reprezentację, która będzie w stanie przeciwstawić się dalszym działaniom rządzących, pogłębiającym różnice między wschodem, a zachodem Polski!

Więcej o mnie znajdziesz tutaj

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C